Sunday, 1 May 2011

Aku pun Tak Tahu Nak Letak Tajuk Apa Entry Ni.. Hang Pa Baca je lah!

Weyhhh!

Jangan tangguh datang ke sini,
Busy sungguh aku minggu ni...

Teheee... Jadah ape aku buat pantun dua kerat ni..?? Janji ada bunyi kira ok la kan.. Kita kan orang melayu.. Apa salahnye selit-selitkan pantun, syair, gurindam dan seloka dalam belog kan kan kan.. Ce angguk tanda setuju sikit.. Kalau dok senyum je belom tahu setuju ke idok zaman sekarang ni.. Ini tidak... Yang dok selit kat belog asyik-asyik hello, what's up, OMG, fu*k, dan yang mengannoying kan housemate aku ialah hye korrunnnkkkk dengan nada gedik dan getis.. hahaha.. aku tak tau.. aku main taip je ni.. Maap ler.. Aku kalau da taip takleh nak backspace.. Button tercabut.. :(

Tuan belog tumpang menyelit jap :P

Hahh!!! Mula-mula aku nak say sorry kat korang yang datang kat belog aku ni.. Ye.. Aku ni blogger baru.. So jangan hengat aku ni baru hangpa suma boleh buli aku.. haha.. tak tak tak.. Ekceli sorry ek sebab aku ni memang tak mahu letak shoutbox pon kat belog ni.. Tahu apesal?? sebab nanti korang datang letak jejak kat shoutbox je kan kan.. dengan harapan semoga aku ni pergi kat belog korang balik.. Tak pun supaya orang len yang singgah kat belog aku ni nampak nama korang pastu kelik korang kan kan.. Haaaa... tu aku tak mau.. Hang nak baca entry aku sila baca.. Taknak baca dahhh.. Jangan dok semak.. Kalau hang komen, aku rasa dihargai la sikit.. ye dok?? kihkih *gelak sipu-sipu minta penampor*

Minggu ni aku busy dengan exam.. Ada 5 paper.. Tinggal dua paper je lagi ni dan selepas itu aku akan pulang ke rumah dengan lincah bergaya untuk selamanya.. Mana tak nya.. Berakhirlah episod sandiwara aku selama 3 tahun berada di universiti ini demi segolong segulung ijazah.. 9 May ni aku terus praktikal kat Jabatan Ketua Menteri Melaka.. Haissshhh.. Acane la nasib aku kat sana nanti yerp.. hmmmmmmm.. Doakan aku yerpp :)

Dengan tensi-mensi (tension) exam dan nak setelkan penjilidan buku projek sarjana muda ni, sempat lagi aku dera housemate aku pi jolok pokok.. haha.. Nampak mekar betul mangga-mangga kat sebelah ni.. Pe lagi... Jolok jolok gededuk gedebuk jatuh.. hahaha.. sedap weeyhhhh.. tapi masammmm.. Aiyarrkkk.. Cicah gula+kicap masyuk gak ahhh.. Kalau lah aku tengah pereknen, kompom habis satu pokok mangga aku bedal.. Jangan kecur lidah pulak kalau yang pereknen tu baca apa yang aku taip ni.. kihkih.. Padan muka hang.. :P

Member aku ni Mira namanya.. Berat weyhh galah tuh.. Tu aku dok amek gambar je.. :P

Ce tengok buah tuuuu.. ^__^

Dah macam nak meniaga pulak..

Ambik ah sebijik.. Banyak sangat pulak dah..

Aku sedey ahh.. Ermmm.. tinggal seminggu je lagi nak bersama kengkawan yang gila dan bengong sentiasa ni.. Tak tahu la kalau dah balik Melaka nanti macam mana jadi dengan aku ni.. Ye laa.. Memang la ada kawan-kawan lain kat Melaka tu, tapi masa tu masing-masing dah tinggal kat rumah family kan.. Tak macam kat universiti.. Duk rumah sewa.. Berjimba sana sini.. Setiap malam Sabtu pi tengok Maharaja Lawak kat Sanip Corner sampai brother sana dok tanya no phone.. Jangan harap la aku nak bagi.. (ko ingat aku ni kaunter tanye-tanye ke)... Hmmm.. pastu lepak mamak tengok bola walaupun aku tak suka MU.. Suka Chelsea tapi asyik kalahh... huh!! Buat malu den jo.. Acane ni??? Aku pasti rindu kat korang ahh..

Ce cari mana aku?? keh3..

Maleh ar nak tacing-tacing.. Hidup mesti rilex ye dok?? Toksah gelabah macam panda.. Teheee.. Dah lahh.. Aku taip terpanjang lak kali ni.. Kang hang pa semua bukan dok baca pon.. Ye dok?? kehkehkeh...


UPDATE: lagi satu aku malas letak shoutbox sebab nanti ade iklan-iklan yang tak memberansangkan otak dan minda aku.. Sekian.. hehehe..


kBAI (:

26 buat ketupat:

sherah said... [balas ketupat]

betul2 bile org dtg komen mesti rase dihargai entry yg dibuat tu hehe tapi sherah letak gak sebab ade org tak sempat nk komen dia leave chatvbox pon okay je :)

telordibasuh said... [balas ketupat]

hahaha tu dia..tu sofia yg pose senget tu haha..orang laen semua straight pandang depan die sorang je menyenget sikit haha

Amirrah Zawani said... [balas ketupat]

haha!! pantun terbaik la.. =p
tu lah kdang2 rasa mcm nak buang je shoutbox tu sbb org masuk bukan baca pun, tinggal jejak then blah.. =_=
sedapnya mangga.. cicah gula n kicap mmg terbaik.. terliur lama tak makan.. btw, gud luck ya utk final :)

rifqi,,~ said... [balas ketupat]

erk....hahaaa

akmalhilmi said... [balas ketupat]

tu dia
blogger baru berceramah :)
hikhik

kaizen said... [balas ketupat]

blogger baru ye kak...tp pndi bg ceramah...

Linawannie said... [balas ketupat]

hai...sy follow. awak....cari2 shoutmix box xjumpe :(
letaklah shoutmix spy senang org nk tggal jejak... :)

Shoutmix



http://www.shoutmix.com/main/

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@sherah betol gak tu.. tp bg i tak komen pon takpe.. itsokey.. huk3.. hehehehe

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@telordibasuh amboi... pandai plak mencarinyer eyh.. hahaha

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@Amirrah Zawani tu laa.. taknak la diorg stakat dtg cari shoutmix jer... kalau cm tu baik sediakan shoutmix je kan kan.. hehe.. thanks ya dear :)

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@rifqi,,~ apehal kah???

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@akmalhilmi haahaha.. bukan ceramah laa.. memandai jerp

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@kaizen haaaaaa... pelik kan.. kah3

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@Linawannie thanks follow.. sorry ya.. i mmh taknak sediakan shoutmix.. thanks for suggesting ya :)

Ayeem Jemain said... [balas ketupat]

pelammm!

Far8 budak baik said... [balas ketupat]

aku ade je shout mix tu..
hahaha..blog mane nk buli kau ni..
ngahaa...
tu x nmpk cam pantun pun...
wat malu betol kih =p
first time sini

♥ηαβiLα Lαα♥ said... [balas ketupat]

hehe. camat praktikal. kite pon praktikal jugak 9mei ni -.-"

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@Ayeem Jemain mempelam la.. :P

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@Far8 budak baik mekaseh dtg sini.. hik3

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@♥ηαβiLα Lαα♥ sama2 lah kita berpraktikal.. hehe

bila blog bercerita said... [balas ketupat]

warghh...mgge...??

cicah ngan kicap+gule 2 mmg mari lah die punyer umphh...kecur suda niyhh...huwaaa~~

s.u.h.a said... [balas ketupat]

pantun anda memang best!

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@bila blog bercerita hahaha.. mantop kan mangge.. fuhh

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@s.u.h.a hahaha... perli ke.. :P

Gabriel said... [balas ketupat]

hehe.. thanks.. datang pon.. dh bersihkan sawang2 tue? hahaha.. juz kidding

elinADNAN said... [balas ketupat]

nih yang rase macam nk tutop shoutbox jugak nih

banyak nyeh mangge
tapi kite tak suke mangge masam
nk yg manis jeh
kawan kite suke pakse kite makan bnde masam lepastuh gelak kan kite bile tgok mimik muke pelik kite..ei