Sunday, 24 April 2011

Member Dah Kawen.. Aku Bila Lagi??

Weyhhh!!!

Jalan-jalan kat kampung baru,
Selamat pengantin baru..

Pantun dua kerat ini spesel aku tujukan untuk kawan aku yang da kawen.. Dah la lagi muda dari aku.. Pastu ko kawen.. Eh, ko tau ke kawen tu acane haa??? Emosi plak dah.. *jeles*..

Dia dah nikah dah beberapa bulan yang lepas.. Aku sedey ar tak dapat nak mencapub (mencari publisiti) kat mejelis dia.. tsskk.. Masa tu sebab apa eyh aku tak dapat datang?? Ater, lupe lak teman... Dah tu hari tu cakap nak wat mejelis resepsi hujung tahun.. Woaahh.. Sempat la tunggu aku kurus cantik macam kakak aku.. Siti Nurhaliza tewwwww... hmm.. alih-alih aku dengar cerita nak buat 17 April.. Weyhh.. Gelabah weyhh.. Tapi aku setkan mind aku ni supaya tak gelabah ar.. Lek-lek sudah.. Kalau dok gelabah, tak kena la dengan tagline aku.. Ye dok??

Kali ni lagi sekali aku tak dapat nak mencapub lagi.. Sroottttttttt... Sedih tak tahu nak cakap cam ne.. Tak dapat bagi peluk cium kat dia.. hmmm.. First aku tak ada duit nak ke sana.. Serius aku sengkek gila baby ni.. Ater, tinggallah teman sesorang tak hadir.. Asyik-asyik tag gambar aku kat pesebuk.. Tapi aku tak ada.. Wuaaa!!! Lek-lek.. takyah gelabah.. *wink* (^____^)

Aku curik gambar ko eh Farah Julia..

Member aku yang kawen tu nama dia Mahfuzah.. Tapi kiteorg panggil Arbee je.. Memang gitulah panggilan dalam family.. So, kiteorg memang panggil Arbee laa.. Dah kata bi-ef-ef.. Kene la spesel ye dok?? Arbeee.. I rindu u laaa.. Ermm.. Sorry sangat-sangat tau tak dapat nak datang.. Seriusly rasa tak seronok.. Tak tahu nak cakap depan-depan Arbee kat dalam pesebuk tu.. Jadi, aku buat entry dalam belog eyh.. Ko baca eyh.. Maapkan aku yer Arbee.. Ai Lap Yu lahh!!! :*

Dah la sedih pasal tak dapat pergi mejelis bi-ef-ef.. Di tambah pula perasaan sedih lagi tatkala Asyraf Muslim bertunang... Wuaaaa!!!!!

Ah.. aku curi gambor ni kat Beautiful Nara je.. :'(

Dah jodoh mereka kan kan.. Semoga jodoh ke akad nikah.. eh eh.. cam pelik je ayat aku ni.. 

Dah tu bila plak aku nak kawen nak tunang nye ni ha..??? Bila weyh!! Bilaaa!!!???







*PANG*

terima kaseh kasi pelempang..
lek-lek sudah... takyah gelabah ye dok??


kBAI (:

32 buat ketupat:

farafysha said... [balas ketupat]

alololo , hee tak lama lagi laa tu :)

btw, first time comment sini :DD

alinac lover said... [balas ketupat]

kui kui kui~ sabar je la ek~ xyah gelabah..

yong la ptot gelabah hehhehe

zarifahmr said... [balas ketupat]

aku bulan 6 ni yeayyy !

elinADNAN said... [balas ketupat]

insyaallah satu hari nanti..sabar kayh

b@by ph@t said... [balas ketupat]

haha..rlex je..ade jdoh x kmane ..tp skang nie trend kwen muda kn? best je tgk~

♥sophie♥ said... [balas ketupat]

cool kakak ! (^_^)v
kawen t jemput kami para blogger keyh ! *wink2*

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@farafysha hahaha.. tak lama lg eyh.. amin... :P

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@alinac lover nape yong nk gelabah?? dah nak edar kad la tewww.. hehhee..

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@zarifahmr ko nak kawen ng sape weyh?? adehhh

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@elinADNAN insyaAllah.. :)

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@b@by ph@t kalau byk duit, n dah bersedian n dpt restu family no hal la kan.. :D

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@♥sophie♥ cool je ni.. hehehe.. :P

ayoi said... [balas ketupat]

mak nak kawen!!!

bila blog bercerita said... [balas ketupat]

ade santek ade hodoh...
smoge cpt smpai jodoh...

owg miskin owg kaye...
jwb exm betol2 yee...

wane kuneng wane owen...
kije dlu bru kawen...

pnton khas tok awk...weee~~

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@ayoimak takleh kawen lagi laa.. :P

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@bila blog bercerita wahh!! terharunye.. thanks dear :D

Sekamar Rindu said... [balas ketupat]

salam....

jodoh adalah rahsia Allah swt...

pasti ada tu...

** folo ur blog..**30

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@Sekamar Rindu wasalam.. yup.. betol tu.. hanya Allah je tahu segalanya kan.. :) insyaAllah... thanks ya :)

OreO HitaM said... [balas ketupat]

org la mmg gelojoh nak kawen..
apa yg best sgt kawen ni pun i tak tau la..

-telordibasuh- said... [balas ketupat]

tak yah kawen laaaaa fiya hahhaa

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@OreO HitaM haha.. kan sunat muakad.. :P

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@-telordibasuh- mana leh.. ish ish.. taklehh.. haha

Mas Aziana Othman said... [balas ketupat]

was here and follow you.ashraf muslim dah tunang.=(

sherah said... [balas ketupat]

wuaaa ustad kesayangan dah tunang do haha tahniah leww kawan awak kononye tu haha

Amoi said... [balas ketupat]

selamat pengantin baru buat kawan you tu

:)


p/s: ai dah updated blog. [Genius Invention] Roti bakar bercorak comel lepas guna pembakar roti ini.

SyEraa said... [balas ketupat]

kak sofie syg..asal tuka blog ni??

laskar pelangi said... [balas ketupat]

wadui..sangat sadis

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@Mas Aziana Othman tenkiu.. a'ahh.. dia da tunang.. :(

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@sherah ustad tak memilih orgnye.. tehee

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@Amoiterima kaseh.. i jawab bg pihak dia.. hehe

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@SyEraa hehe.. sbb blog lama merimaskan.. hehe

Fiya Ahmad said... [balas ketupat]

@laskar pelangi ape yg sadis?? huhu